top of page
ASenseOfAnEnding-ThomasMaas-Fullsize-56.jpg

A SENSE OF AN ENDING

2023, Scenografie en lichtontwerp bij Frascati producties

Over de hele wereld klinkt een doordringende toon. Niemand weet waarom en waar vandaan, maar iedereen laat rustig alles vallen, ademt uit en kijkt omhoog. 

Een vrouw laat voor de supermarkt haar zware boodschappentassen los – de conservenblikken rollen over straat. Een man laat bij de benzinepomp de brandstof over zijn schoenen lopen en zakt daarna door zijn knieën op het natte beton. Een rokend tienermeisje start op een schimmig schoolplein een heidens ritueel, waarop de bliksem inslaat. Er volgt een processie van alles en iedereen, weg van hier. Op naar een nieuwe wereld, al weet niemand nog hoe die er uitziet.  

A sense of an ending is een beeldende en fysieke voorstelling die vertrekt vanuit een fascinatie voor heilige verschijningen, voor profetieën en voor de momenten waarin we niet in staat zijn het grotere of het vreemde te plaatsen. Samen met vijf performers en sound-designer Timon Persoon, schetst Gerben Vaillant een wereld die vredig en ‘als een zucht’ ten einde loopt. De performers lijken een oproep te volgen, een mysterieus bevel dat hen richting geeft, het onbekende in. Wat ontstaat is een schijnbaar eindeloze parade. Ze dansen, hangen rond, twijfelen wat of blijven lopen. Is dit een kans op verlossing of volgt er een nieuw begin? 

concept Gerben Vaillant spel Annabel Koele, Hidde Aans-Verkade, Tim van Dongen, Anou Maarsingh, Gustav Marcus Lauesen muziek Timon Persoon scenografie & lichtontwerp Thomas Maas kostuumassistentie Kevin Pieterse met dank aan Vinny Jones, ICK Amsterdam, Festival Cement, AHK Mime-opleiding Amsterdam, Marijn de Langen

bottom of page