top of page

Een ondergang van alle planeten

Ontwerpproject met Morgana Machado Marques als begeleidend docent.

 

Met de tekst Planeet Alles van Esther Gerritsen als uitgangspunt is een installatie gemaakt die de vernietiging van de aarde speels oppakt. In de tekst komen drie buitenaardse wezens van de planeet Alles naar aarde om een veer voor hun volumeknop te vinden. Op planeet Alles, is er van alles maar één, dus als er iets stuk is, moeten ze naar een andere planeet om dat wat stuk is te kunnen vervangen Het volume neemt almaar toe op planeet Alles en zal aan het eind van het stuk zelfs de Aarde bereiken in de vorm van een reggaenummer.  

 

In de voorstudie is gekeken hoe met ‘drillend’ materiaal als alginaat, agar-agar en gelatine een toren te kunnen bouwen, om deze vervolgens door middel van een almaar toenemend volume ten onder te laten gaan. Ook is de ondergang door middel van eten onderzocht. Een toren van griesmeelpudding waar men al etend verhalen over genot en keuzevrijheid zou horen.

 

De uiteindelijke installatie bestaat uit een voor en een achter zijde. Voorop is een drie meter hoge toren te zien die meebeweegt met de muziek, maar ook als een toeschouwer met de toren begint te dansen. Achter deze toren valt te zien hoe de voorzijde een projectie is van een gelatinestructuur, gepositioneerd op een subwoover.

bottom of page