top of page
beest.png

TESTAMENT VAN DE MENS

2024, scenografie, kostuum en vormgeving flyer en essay

Als de mensheid verdwijnt en het aardoppervlak verlaat, verdwijnen niet onze rioolbuizen, lantaarnpalen, datacentra en Eiffeltorens. Hoe willen we ons erfgoed achterlaten (of juist níet)? En wie zijn onze erfgenamen?

In Testament van de Mens schrijven de laatste mensen op aarde voor de laatste keer een testament. Een poging om alles zorgvuldig na te laten en om ‘de natuur’ tot onze wettelijke erfgenaam te benoemen. De voorstelling is een bruisend muzikaal live-essay dat troost, hoop en humor vindt in ons uitsterven.

tekst, spel, initiatief Kathlyn Wuyts spel Martine van Ditzhuyzen muziek Vos van der Noordt scenografie, kostuum, vormgeving PR en essay Thomas Maas regie Mirjam Veldhuijzen van Zanten

Ter verdieping van de voorstelling schreef Kathlyn Wuyts een essay. Deze wordt in boekjes met scènefoto’s verkocht na de voorstelling (op donatiebasis vanaf 5 euro). Het essay is ook online te lezen.

Dit essay kwam tot stand tijdens het vooronderzoek voor de voorstelling Testament van de Mens. In deze voorstelling zien we de laatste mensen op aarde die het erfgoed van de mensheid optekenen en het proberen na te laten aan hun erfgenaam ‘de natuur’. In het essay volgen we het onderzoek van schrijver Kathlyn Wuyts naar mogelijkheden om ‘de natuur’ tot haar erfgenaam te benoemen. Ze voert gesprekken met notarissen, een natuurfilosoof en met de natuur in haar omgeving. Het essay eindigt met een lijst van mogelijke manieren waarop u, de lezer, ‘de natuur’ in uw testament kunt opnemen.

bottom of page